Varför hoppa över måltider, fasta eller begränsa ditt intag är en riktigt dålig idé:

  
   date: 2013-04-20 time: 19:19:46
  1. Det tar bara 4 till 6 timmar för kroppen att gå in i svält-läge. I detta läge saktas din ämnesomsättning ner vilket gör dig mindre effektiv på att bränna kalorier.Din kropp kommer att skydda fettet på kroppen i ett försök att hålla dig varm och istället börja bränna upp dina muskler för att utvinna energi - detta inkluderar även ditt hjärta.
  2. Din hjärna använder glukos från maten du äter för att fungera korrekt. Du blir yr i huvudet efter att inte ha ätit på några timmar då din hjärna inte kan lagra glukos och den glukos du tog upp från din förra måltid redan har använts upp. Du kanske märker att du blir skakig, trött, mycket hungrig, får det svårt att koncentrera dig, ett hårt bultande hjärta, illamående, får huvudvärk och en hel mängd andra obehagliga symptom. Alla vilka löses genom att äta något.
  3. Enbart ditt hjärta och din njurvävnad behöver 400 kalorier per dag för varje kg de väger (ditt hjärta väger ungefär 250 g, din njure ca 150 g). Din hjärna behöver cirka 218 kalorier för varje kg, och levern behöver 182 kalorier för varje kg (din hjärna väger omkring 2 kg, din lever ungefär samma). Ovanpå detta behöver dina muskler 12 kalorier per kg när de vilar - vilket är utan att ens komma ur sängen. Detta innebär att din kropp behöver i genomsnitt 700 - 1000 kalorier per dag ENDAST för att hålla dig vid liv.
  4. Mat är näring och din kropp behöver en viss mängd näring för att fungera som den ska. Inte tillräckligt med mat = inte tillräckligt med näring. Det innebär torrt hår och torr hud, försvagade naglar, benskörhet, förstoppning, sömnlöshet, kyla, dålig cirkulation, mens som inte kommer. Vi gör misstaget att tänka att mat är dåligt för oss i dagens samhälle. Det är den inte. Vi har glömt att mat faktiskt är det som håller oss vid liv.
  5. En sista punkt. Vikt vi snabbt blir av med kommer inledningsvis att vara vattenvikt och vikten av maten vi äter. Det är därför människor snabbt förlorar en hel del vikt under den första veckan av en diet - alltså har det ingenting att göra med att du blir av med fett. Vikt vi snabbt förlorar är vikt vi snabbt lägger på oss igen.Att fasta och banta fungerar inte längden, så enkelt är det bara.


    Allmänt, 0 comments

 name

 mail (won't be published)

 url

 write

save information