Pumpkin Pie Spiced Trail Mix (Gluten-Free and Vegan)

  
   date: 2013-01-20 time: 11:04:15
Pumpkin Pie Spiced Trail Mix
Δ 1 dl [½ cup] raw pecans
Δ 1 dl [½ cup] raw cashews
Δ 1 dl [½ cup] raw almonds
Δ ½ dl [1/4 cup] maple syrup
Δ 1 tsp gluten free vanilla extract
Δ 1/4 tsp ground cinnamon
Δ 1/4 tsp ground ginger
Δ 1/8 tsp ground nutmeg
Δ pinch of ground cloves
Δ pinch of salt
     Mix in’s
Δ ½ dl [1/4 cup] dried cranberries
Δ ½ dl [1/4 cup] crystallized ginger chunks
 
Preheat oven to 175C [350F] and place the rack in the center of the oven. Line a baking sheet with parchment paper and place nuts in a single layer. Roast about 10-12 minutes, turning once until the nuts smell nice and toasty. Remove the nuts from the oven and place them in a mixing bowl, set aside. Reduce oven temperature to 150C [300F]. While the oven is cooling bring the remaining ingredients to a boil over medium high heat. After the mixture boils remove the pan from the heat and drizzle the syrup over the mixed nuts and stir well to coat. Spread the nuts back out evenly onto the lined cookie sheet in a single layer and bake for 20-25 minutes.  Remove the nut mix from the oven and allow to completley cool before mixing in the cranberries and crystallized ginger. Store in an airtight container.
Recipe from this blog.
Pumpapaj-kryddad Trail Mix
Δ 1 dl osaltade pekannötter
Δ 1 dl osaltade cashewnötter
Δ 1 dl osaltade mandlar
Δ ½ dl lönnsirap
Δ 1 tsk glutenfritt vaniljextrakt
Δ 1/4 tsk mald kanel
Δ 1/4 tsk mald ingefära
Δ 1/8 tsk riven muskot
Δ en nypa malda kryddnejlikor
Δ en nypa salt
     Blanda ner
Δ ½ dl torkade tranbär
Δ ½ dl kanderade bitar av ingefära
 
Sätt ugnen på 175C och placera gallret i mitten av ugnen. Täck en plåt med bakplåtspapper och placera alla nötter i ett lager. Rosta ca 10-12 minuter och vänd de en gång, tills nötterna luktar gott. Ta ur nötterna från ugnen, häll dem i en bunke och ställ åt sidan. Sänk ugnstemperaturen till 150°C. Medan ugnen reglerar temperaturen häller du resten av ingredienserna i en kastrull och kokar på medelhög värme. När blandningen börjat koka tar du bort kastrullen från värmen och häller sirapsblandingen över de blandade nötterna. Rör om väl tills nötterna är helt täckta. Sprid ut nötterna jämnt på bakplåten och grädda i 20-25 minuter. Ta ur nötblandingen från ugnen och låt svalna helt innan du blandar i tranbären och den kanderade ingefäran. Förvaras i en lufttät behållare.
Recept från den här bloggen.


    Snacks, 0 comments





 name

 mail (won't be published)

 url

 write

save information