Hur du förälskar dig i dig själv

  
   date: 2013-04-21 time: 04:28:13
Stå naken länge framför en spegel under osmickrande ljus om möjligt. Följ höjningarna och sluttningarna av de små märkena på huden - ärren, groparna, celluliterna - och fundera över hur mycket du varje dag försöker dölja dessa. Fundera över varför du hatar dem så mycket, och om detta hat kommer från någonstans inom dig själv, eller som en följd av att under hela ditt liv ha fått höra att det är fel att ha utseende-relaterade brister. Fundera över vad du skulle tycka om din kropp om du aldrig tittat i en tidning, om du aldrig tänkt på kändisar och modeller, om du aldrig hade frågat dig själv hur någon skulle bedöma dig på en skala från 10. Titta på dig själv tills den första tanken du fick när du såg dig själv mjuknar och du därmed kan överväga dina drag i en mer förlåtande sinnesstämning.
 
Lyssna på musik som får dig att både vilja gråta och dansa av ohämmad glädje och tillåt dig själv att upprepa låten så många gånger som ditt hjärta önskar. Tänk på den person du är när du har din favoritlåt i hörlurarna och går nerför en gata du känner att du fullkomligt äger, då du vajar på höfterna och ler utan anledning - kom ihåg hur många saker du älskar hos dig själv under dessa stunder, hur mycket du är villig att förlåta dig själv, hur självsäker du är utan anledning. Försök att tänka på självförtroende som en gåva du ger dig själv när du behöver det, istället för något du måste suga från alla opålitliga slags källor i ditt liv. Dansa för att musiken gör att du minns hur mycket du älskar dig själv, inte för att det tillåter dig att glömma det faktum att du inte gör det.
 
Skriv en lista över alla de saker du gillar med dig själv, även om du tycker det är en egoistisk och narcissistisk aktivitet. Börja så tidigt som du vill i ditt liv - skriv ner den gången då du spelat fotboll och vunnit en trofé när du var åtta och sedan fick en extra stor milkshake på vägen hem, och känn dig inte dum för att du minns det. Försök att förstå hur många ställen i ditt liv lycka kan komma från, hur många saker du kan vara stolt över om du valde att vara det. Fråga dig själv varför du så hårt begränsar de saker du känner stolthet över, varför du sätter dina egna hinder för lycka och tillfredsställelse så mycket högre än vad du gör med någon annan i ditt liv. Låt din lista fortsätta sida efter sida om du vill.
 
Känn och ta hand om dig själv genom uppmärksamhet och tålamod som du skulle ge någon du älskade mer än livet självt. Gnid lotion i små cirklar på armbågarna och händerna när det är kallt och huden är torr och sprucken. Gör soppa åt dig själv när näsan är rinnig och kryp ihop med din favoritfilm i en hög med staplade kuddar. Tänd några ljus och låt deras glöd flimra mot kroppen. Beundra hur milda de är, hur fint deras värme berör dig - fundera på varför du inte låter dig själv göra samma sak. Bada fötterna i varmt vatten i slutet av en lång dag, tills de har förlåtit dig för att ha promenerat på dem så länge utan så mycket som ett "tack". Lyssna på din kropp när den värker efter beröring, och var inte rädd för att ge den varje orgasm som du kan ha varit för skamsen för att be om i någon annans säng.
 
Ha tålamod med dig själv, och oroa dig inte om förändringen i dig inte omedelbart tar dig från "förödande självtvivel" till "orubblig egenkärlek." Tillåt dig all fruktan och klumpig, ojämn passion som du skulle med en lovande främling. Försök bara att vara vänligare, att vara mildare och att komma ihåg alla de saker inom dig som är värda att älska. Lyssna till rösten i bakhuvudet som säger till dig, så mycket av sorg som av ilska, "Du är ful. Du är dum. Du är tråkig." Ge den det flyktiga ögonblicket av uppmärksamhet den så längtar efter och påminn den sedan, "Även om det var sant, skulle jag ändå vara värd att älskas."


    Allmänt, 0 comments

 name

 mail (won't be published)

 url

 write

save information