Broccolisoppa {gluten-fritt | låglaktos | vego | snabbt & enkelt}
date: 2013-04-21 time: 04:24:40
En slät och knallgrön soppa av broccoli är en fröjd för både midjemått och smaklökar. Var lätt på handen med stavmixern om du vill ha ett bitigare resultat.
Broccolisoppa (2 port)
289 kcal / portion
250 g färsk broccoli
20 cm purjolök
1 msk olivolja
2 klyftor vitlök
6 dl grönsaksbuljong
salt och nymalen vitpeppar
örtkrydda
Servera med:
2 msk mild lätt yoghurt
50 g grovt bröd / portion
Skölj och bryt broccolin i små buketter. Strimla purjon tvärsöver och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs purjo och vitlök lätt. Lägg i broccoli och häll på buljongen. Låt det sjuda under lock ca 5 minuter tills broccolin mjuknar. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar och gärna någon örtkrydda.