Broccolisoppa {gluten-fritt | låglaktos | vego | snabbt & enkelt}

  
   date: 2013-04-21 time: 04:24:40
En slät och knallgrön soppa av broccoli är en fröjd för både midjemått och smaklökar. Var lätt på handen med stavmixern om du vill ha ett bitigare resultat.
 
Broccolisoppa (2 port)
289 kcal / portion
 250 g färsk broccoli
 20 cm purjolök 
 1 msk olivolja
 2 klyftor vitlök
 6 dl grönsaksbuljong 
 salt och nymalen vitpeppar
 örtkrydda
   Servera med:
 2 msk mild lätt yoghurt
 50 g grovt bröd / portion
 
Skölj och bryt broccolin i små buketter. Strimla purjon tvärsöver och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs purjo och vitlök lätt. Lägg i broccoli och häll på buljongen. Låt det sjuda under lock ca 5 minuter tills broccolin mjuknar. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar och gärna någon örtkrydda.  


    Allmänt, 0 comments





 name

 mail (won't be published)

 url

 write

save information